Route: IJsvogel 1,5 km (meerdere wandelingen vertrekken vanaf hier)
Startplaats: Parking Bovy, Galgeneinde 22, 3550 Heusden-Zolder
Opmerking: Er is ook ruimte voor het parkeren van mobilhomes.

Vandaag vierden we de verjaardag van Ann-Sophie op een bijzondere manier: met een gezellige wandeling in Domein Bovy, samen met een vriendinnetje. Een perfect uitje dicht bij huis, ideaal voor een korte wandeling vol avontuur en plezier voor de kinderen.

We begonnen onze wandeling bij de parkeerplaats van Domein Bovy, waar meteen al een hoop opwinding ontstond bij het zien van de speeltuin en de dieren. De route die we kozen, de 1,5 km lange IJsvogel, bleek een schot in de roos. De kinderen genoten direct van de interactie met hun omgeving. Ze deden alsof ze aan het vissen waren, klommen in het riet, en bladerden door een gigantisch namaakboek.

Het pad bracht ons over het water, waar we eenden bewonderden en genoten van het uitzicht op de historische gebouwen van het domein. Een van de hoogtepunten was het veld waar schaapherders hun honden aan het trainen waren. De kinderen vonden het fascinerend om te zien hoe de honden gehoorzaam de schapen ronddreven.

Onderweg kwamen we langs een imposante Cosmogolem, een grote houten sculptuur waar kinderen hun zorgen aan konden toevertrouwen. Hij stond daar majestueus, uitkijkend over een van de vijvers. Verderop ontdekten we een kabouterdorpje en diverse kunstwerken die verspreid stonden langs het pad.

Hoewel de wandelweg niet verhard was, was hij toch geschikt voor buggy’s, wat handig was voor onze jongste wandelaar. De dieren op het domein, zoals een pauw die zijn prachtige staart pronkte, varkens en geiten met hun jongen, en een ezel die graag geaaid werd, zorgden voor veel enthousiasme.

Na de wandeling was de speeltuin aan de beurt. De kinderen vermaakten zich kostelijk op de glijbanen, in de klimmende touwen, en in het treintje. Zelfs de kleinste van de groep had de tijd van zijn leven op de schommel.

Al met al was het een perfecte verjaardagsuitstap: kort, avontuurlijk, en boordevol plezier voor iedereen.

Tip: Domein Bovy biedt volop mogelijkheden voor een leuke dag uit, met zowel wandelingen als speelplezier voor de kinderen. Een aanrader voor gezinnen!

Veel wandelplezier!

Liesbeth