Route: Volg gewoon het pad.
Startplaats: Marcel Habetslaan 50, 3600 Genk.

Op een zonnige zondag, net voor de drukte van het betalende seizoen zou beginnen, bezochten wij La Biomista in Genk, een unieke plek waar kunst en natuur samensmelten. Deze locatie, die gratis toegankelijk was tot 1 april, bood ons een bijzondere dag vol ontdekkingen.

Het park, dat vroeger dienst deed als dierentuin, heeft zijn charme en historische wandelpaden behouden. Deze paden leidden ons door het goed onderhouden park met zijn kraakheldere faciliteiten, een welkome verrassing voor elke bezoeker.

Onze ontdekkingstocht begon bij een prachtig vogelverblijf. Vanachter het veilige glas bewonderden we diverse vogelsoorten, waaronder de kleurrijke toekan. Hoewel ik niet alle vogelnamen kende, was het een vreugde om ze in hun element te zien.

Verderop leidde het pad ons onder een gebouw door waar verschillende kunstobjecten tentoongesteld werden. De kinderen waren meteen gefascineerd door de opgezette kippen en de creatieve teksten die de kunstwerken begeleidden, wat hen zichtbaar amuseerde.

Bij het verlaten van het gebouw stuitte we op een stilstaande carrousel, bezaaid met diverse dierenfiguren en spiegels. Het was een komisch zicht hoe de kinderen de dieren imiteerden en tegelijk zichzelf in de spiegels bekeken.

Het pad bracht ons vervolgens naar een uitkijkpunt waar we een bijzondere vogelsoort konden observeren, opnieuw vergezeld van een poëtische tekst die ons even deed stilstaan en reflecteren.

Na een heerlijke picknick op een boomstam, genietend van de zon en een frisse bries, vervolgden we onze tocht. We kwamen langs een verscheidenheid aan dieren, waaronder lama’s, dromedarissen, struisvogels en alpaca’s. De struisvogels zorgden voor wat opwinding bij de kinderen toen één van hen leek te proberen over het hek te springen.

Hoewel we de grote ooievaarsnesten konden bewonderen, waren de ooievaars zelf nog niet te zien, waarschijnlijk vanwege het broedseizoen dat we niet wilden verstoren.

Verder ontdekten we dat het park nog volop in ontwikkeling was, met nieuwe toevoegingen zoals hutjes speciaal voor bijen. Ook kwamen we nog emoes tegen, en natuurlijk nog meer kunstwerken en inspirerende teksten.

La Biomista is meer dan een gewoon park; het is een plaats waar kunst en natuur samenkomen om bezoekers van alle leeftijden te inspireren. Of je nu van dieren houdt of een hart hebt voor kunst, La Biomista biedt een rijke ervaring waar iedere bezoeker iets waardevols kan vinden.

Een dag bij La Biomista is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een leerrijke en plezierige daguitstap waar natuur, kunst en geschiedenis elkaar ontmoeten.

Veel wandelplezier!

Liesbeth