Route:

  • Volg de wegwijzer B

Startplaats:

Kattevennen B ‘Oscars
Planetariumweg 19
3600 Genk

 

Vandaag hebben we ons omgetoverd tot astronauten! Onze kleine man droomt ervan om astronaut te worden, dus deze wandeling was voor hem een groot avontuur. We begonnen ons avontuur door een speciaal boekje te kopen bij de balie, waar allerlei opdrachten in stonden die ons zouden helpen een geheime code te kraken.

Onze smartphone moest goed opgeladen zijn, want het verhaal werd verteld via een app. Door aandachtig naar het verhaal te luisteren en de opdrachten uit te voeren, leerden we wat er allemaal bij komt kijken om een goede astronaut te worden. De app gaf ons op verschillende punten tijdens de wandeling een deel van het verhaal en nieuwe opdrachten. Hoewel we nergens visuele aanwijzingen zagen die aan astronauten deden denken, wat voor de verbeelding van de kinderen jammer was, hield de app de spanning er goed in.

De wandeling voerde ons door bossen, langs verharde wegen en over een stukje heide. We leerden hoe we eikels moesten wegkloppen, dat astronauten veel uithoudingsvermogen nodig hebben, en dat misselijkheid een veelvoorkomend probleem kan zijn in de ruimte.

Aan het einde van de wandeling, als we alle opdrachten goed hadden uitgevoerd en de juiste code konden kraken, kregen we een beloning uit de kluis. De hele wandeling is bovendien buggyvriendelijk, dus iedereen kan meedoen.

Een tijdje geleden bezochten we ook de Cosmodrome, wat een leuke combinatie was met deze wandeling.

Deze wandeling was een groot succes en zeker een aanrader voor gezinnen met kinderen die dromen van avonturen in de ruimte.

Veel wandelplezier!

Liesbeth