Afstand: 3,8 km (groene ruit)
Reliëf: Vlak tot licht heuvelachtig, volledig verhard
Vertrekpunt: Hoeverweg 87, 3660 Opglabbeek
Toegankelijkheid: Buggy- en rolstoelvriendelijk

Vandaag nemen we je mee op een prachtige wandeling van 3,8 km rond de camping Wilhelm Tell. We beginnen op de parkeerplaats van de camping, waar tal van faciliteiten voor kinderen te vinden zijn, zoals een speeltuin en binnen- en buitenzwembaden. Ouders kunnen hier ontspannen op het terras of binnen genieten van een hapje en een drankje. Na een mooie wandeling is dit de perfecte plek voor een leuke afsluiting voor het hele gezin.

Tijdens de wandeling hebben we ook even stilgestaan bij de indrukwekkende historiek van de Lourdesgrot van Niel-bij-As. Het ontstaan van deze grot is fascinerend en zeker de moeite waard om even bij stil te staan.

De route is volledig verhard, wat het ideaal maakt voor buggy’s en rolstoelen. We waren blij dat de paden ons niet langs drukke straten leidden, maar door smalle weggetjes tussen weilanden. Onderweg passeerden we een rustig beekje en de kinderen genoten ervan om de paardjes in de weilanden te aaien.

Een van de hoogtepunten van de wandeling was de Lourdesgrot van Niel-bij-As, waar we een kaarsje hebben aangestoken. Het was een serene plek die ons even deed stilstaan en genieten van het moment.

Na een lichte klim namen we een pauze boven op de berg, zittend bij de paardenstallen waar veulens vrolijk door de weide dartelden. Op dit gedeelte van de route ontdekten we ook het verhaal van heks Nina, dat onderdeel is van een fietsroute. Kinderen kunnen met een QR-code op hun smartphone opdrachten uitvoeren en zich onderweg vermaken.

Verderop kwamen we een verkeersbord tegen met de tekst “tractorsluis”. We wisten niet wat het was, maar ontdekten dat het een verhoogde doorgang is waar auto’s niet overheen kunnen, maar tractors wel. Dit was gelegen op een steile helling. Eenmaal beneden staken we een beekje over, waar de kinderen natuurlijk wilden voelen hoe koud het water was.

Na een klein stukje verder gewandeld te hebben, hielden we een picknick en genoten we van een verfrissing. Tijdens de wandeling maakten we veel foto’s van bloemen, zodat we later konden opzoeken welke soorten het waren.

Deze wandeling bood een perfecte mix van natuur, rust en vermaak voor zowel kinderen als volwassenen.

Veel wandelplezier!

Liesbeth