Routes:

  • Donker blauw: 2-5 km
  • Rood: 7 km
  • Licht blauw: 10 km
  • Groen: 12 km

Startpunt: Brouwerij Peak Beer
Rue de Botrange 123
4950 Sourbrodt

Niet buggy proof

Vandaag trokken we eropuit voor een avontuurlijke wandeling in de provincie Luik, bij de prachtige Brouwerij Peak Beer. Hoewel het bij vertrek niet heel koud was, merkten we bij aankomst dat het terrein nog bevroren was van de nacht ervoor. Onze wandeling begon bij de parkeerplaats van de brouwerij, met het ambitieuze plan om onze jongste te testen op een 7 km lange route door de bergen.

Het startschot viel op een breed, mooi pad, maar al snel sloegen we af naar een smal, modderig traject. De dooi had zijn werk gedaan, waardoor we over bruggetjes, boomwortels en zelfs een riviertje moesten klimmen en klauteren. Voor onze jongste was dit soms een uitdaging, vooral bij het oversteken van het riviertje, waar de stenen te ver uit elkaar lagen voor zijn korte benen. Gelukkig konden we hem dragen en genoten de meisjes van het avontuurlijke karakter van de wandeling.

Het eerste deel ging bergafwaarts en verliep voorspoedig. Totdat we bij een splitsing kwamen waar meerdere mensen verdwaasd op hun kaarten keken. We volgden de aanwijzingen: “negeer het pad rechts, ga links”. Dit bleek een vergissing. We gingen links en kwamen voor een steile klim te staan. Na een prachtig uitzicht en het volgen van de rode pijltjes, kwamen we in een dorpje waar de pijltjes plotseling verdwenen.

Met Google Maps vonden we onze weg terug naar de twijfelachtige splitsing. Na een picknick besloten we toch rechtsaf te slaan, zoals oorspronkelijk aangegeven. Bijna bovenaan de berg ontdekten we een waterval, maar vanwege de veiligheid van onze jongste besloten we het pad naar beneden niet te nemen.

Met 8 km in de benen, begon onze jongste moe te worden. We kozen voor een ‘binnenweg’, die ons door een prachtig, ongerept, maar zeer drassig gebied voerde. We waadden door water tot onze enkels, maar kwamen uiteindelijk weer op de juiste route terecht, met de brouwerij in zicht. Onze jongste sprintte het laatste stuk om de speeltuin te bereiken.

De kinderen speelden nog even, we gebruikten de faciliteiten van de brouwerij en genoten van een welverdiend drankje en hapje. Uiteindelijk hadden we allemaal de 14 km gehaald, een geweldige prestatie!

Een dag vol avontuur en natuur, perfect voor het hele gezin!

Veel wandelplezier!

Liesbeth