Afstand: 2,5 km
Startplaats: Pagadderpad, Sas 4 – Toren, 2480 Dessel

 

Tijdens onze vakantie in Postel besloten we vandaag naar het Pagadderpad in Dessel te gaan. We waren hier al eerder geweest en de kinderen hadden er destijds enorm van genoten. Onze jongste was toen nog te klein om zich veel te herinneren, dus het was tijd voor een nieuwe avontuurlijke ervaring.

We parkeerden onze auto bij de pannenkoekenboot, vlak bij het begin van de wandeling. Vanaf daar begonnen we ons avontuur langs een kronkelig bospad. De kinderen moesten over houten balkjes stappen, soms lagen ze wat uit elkaar, wat hun evenwicht op de proef stelde. Ze sprongen over beekjes en liepen tegen verhoogde zijkanten op, vol enthousiasme.

Onderweg kwamen we een schommel tegen die aan een tak hing, wat een groot succes was bij de kinderen. Daarna liepen we over een houten balkje om een gracht over te steken en volgden we een stukje het kanaal. Een krachtmeting met een touw zorgde voor een competitie tussen jongens en meisjes. Helaas voor ons, de jongens waren sterker, maar het plezier was er niet minder om.

We staken nog een keer een gracht over via een balkje en kwamen weer in het bos. Hier konden de kinderen vrij rondrennen zonder zorgen over het kanaal. Het bos bood volop mogelijkheden om te klimmen en klauteren op bomen en een hangrek. Ze renden over een hindernisparcours dat door het water ging en keken door gaten in een overdekt punt waar ze verschillende dieren (geen echte) konden zien. De kinderen vonden dit geweldig.

Vanwege het koude weer hebben we de uitkijktoren overgeslagen, maar we genoten in plaats daarvan van een warme pannenkoek in de auto. Normaal gesproken kun je aan boord van de pannenkoekenboot eten, maar dat was nu niet mogelijk door de coronamaatregelen. Door af en toe af te wijken van het pad dat ommetjes maakt voor de bruggetjes, kun je deze wandeling ook met een buggy doen.

Veel wandelplezier!

Liesbeth