Route: Groene route, 5 km
Startplaats: Parking Adventure Durbuy
Adres: Rue du Comte Théodule d’Ursel, Durbuy

Niet buggy vriendelijk

Vandaag gingen we op avontuur in Durbuy, na een uitnodiging van een student uit Gent. Omdat we niet precies wisten wat ons te wachten stond, kozen we voor de 5 km route. Een kortere afstand, ideaal voor een eerste verkenning van de omgeving.

We begonnen onze wandeling vanaf de parkeerplaats bij Adventure Durbuy. Het startpunt was rustig en vlak, een prettige introductie tot het terrein. Al snel leidde de route ons naar het pittoreske stadje Durbuy, waar we de steile trappen aan de rand van het dorp moesten beklimmen. Hoewel ik persoonlijk liever een geleidelijke bergopgang heb, was het uitzicht op het stadje beneden zeker de moeite waard.

Eenmaal bovenaan de trappen, volgden we een rustige straat omhoog. Een kleine routewijziging, aangegeven via GPS, bracht ons door een schilderachtig landschap. We wandelden langs rustige wegen en uiteindelijk door velden, waar we een glamping tegenkwamen en konden genieten van prachtige vergezichten.

De brede bospaden die volgden, boden een serene wandelervaring. De kinderen vroegen om te picknicken, maar net toen we een geschikte plek wilden zoeken, merkten we dat we al bijna terug bij de auto waren. Dus besloten we het laatste stukje door te wandelen, wat een uitdaging bleek door de modderige paden. Het smeltende ijs maakte het soms lastig om ons evenwicht te bewaren, waardoor we meer gleden dan liepen.

Bij aankomst spoelden we onze modderige schoenen af in de rivier en genoten we van onze picknick in de auto. Ondanks de uitdagingen, was het een prachtige wandeling en een mooie kennismaking met het schilderachtige Durbuy.

Deze wandeling is een aanrader voor wie houdt van een combinatie van natuur, avontuur en een vleugje geschiedenis.

Veel wandelplezier!

Liesbeth