Vertrek: Kiefhoekstraat 16, 3940 Hechtel-Eksel
Route: Rode wandeling, 10,7 km
Toegankelijkheid: Terreinbuggy

Pijnvenen, een uitgestrekt wandelgebied van maar liefst 2000 hectare, biedt een paradijs aan natuurliefhebbers en avonturiers van alle leeftijden. Met diverse wandelroutes die variëren van eenvoudig tot uitdagend, is er voor ieder wat wils. Onderweg kom je speeltuinen en talloze natuurlijke bezienswaardigheden tegen. Ook voor fietsers is dit een ideale plek om te genieten van de prachtige omgeving.

Wij kozen voor de langste route: de rode wandeling van 10,7 km. Onze tocht begon bij de parkeerplaats, waar we eerst nog even dankbaar gebruik maakten van de wc’s en de kaart bestudeerden. Gelukkig hadden we thuis al een kaart afgedrukt, zodat de kinderen onderweg konden leren kaartlezen – een leuke uitdaging en een geweldige manier om verveling te voorkomen.

Al snel kwamen we een indrukwekkend architecturaal gebouw tegen waar de kinderen onderdoor konden lopen en het vanaf een afstand bewonderden. Onderweg kwamen we een speeltuin tegen waar Alexander zich even uitleefde voordat we verder gingen. We zagen bomen die schuin tegen andere bomen leunden, wat een prachtig fotomoment opleverde.

Onze route leidde ons over brede bospaden langs aangeplante bossen. De kinderen vroegen zich al snel af waarom deze bomen zo netjes op een rijtje stonden. Tijdens de wandeling kwamen we ook diverse houten dieren tegen, wat een leuk spelletje opleverde: wie kon ze als eerste vinden en herkennen? Dit voegde een educatief element toe aan onze tocht.

Bij het verlaten van het bos liepen we langs een veld dat een prachtig vergezicht bood. Natuurlijk stopten we onderweg ook voor een picknick. Dit keer zetten we ons niet neer op een bankje, maar genoten we van onze maaltijd op een omgevallen boom – een heerlijke en rustieke ervaring.

Onze wandeling vervolgde door een ander bos dat ons naar een fietspad leidde, een indrukwekkend stukje architectuur dat dwars door de bomen loopt. Veel wandelaars kiezen ervoor om hierlangs te gaan om deze unieke ervaring mee te pikken. We kwamen langs een zitplaats gemaakt van opgestapelde boomstammen, waar de kinderen met veel plezier op klommen.

Na deze avontuurlijke tussenstop wandelden we rustig verder door het bos totdat we bij een speeltuintje kwamen, waar de kinderen nog even speelden voordat we terug naar de auto gingen.

Geniet van je wandeling!

Liesbeth

 

https://www.nationaalparkbosland.be/ontdek/wandelen/pijnven/33/