Vertrekpunt: Bokrijklaan 1, 3600 Genk
Route: Volg de weg door het museum
Toegankelijkheid: Buggy- en rolstoelvriendelijk

Stel je voor: een zonnige dag, een lichte bries en de geur van versgebakken brood in de lucht. Je bevindt je in het hart van het schitterende Domein Bokrijk, gelegen in het bruisende Genk, België. Dit unieke domein staat bekend om zijn uitgestrekte openluchtmuseum, een paradijs voor kinderen met een gigantische speeltuin, en een adembenemende bomentuin. Bovendien is dit gebied beschermd als Natura 2000-gebied, waardoor de natuurlijke schoonheid bewaard blijft.

Wij bezoeken regelmatig het openluchtmuseum van Bokrijk, en elke keer worden onze kinderen weer betoverd door de fascinerende verhalen uit het verleden. Het is alsof ze door een magische poort stappen naar een tijd waarin het leven eenvoudiger, maar ook boeiender was. Ze raken niet uitgepraat over de dominee, de agent en het charmante oude schooltje.

Onze avonturen beginnen vaak in “De Wortel”, een knusse plek waar je je eigen tas kunt maken, brood kunt bakken of zelfs potten kunt vormen. Alles heeft hier zijn eigen ritme; terwijl het brood rijst of de potten drogen, plannen wij onze volgende stap.

Een van de meest betoverende aspecten van Bokrijk is de veelzijdigheid. Soms dwalen we door de nostalgische jaren zestig, terwijl we een andere keer besluiten een sprong te maken naar een andere provincie binnen het park. Elk bezoek voelt als een nieuw avontuur.

We verkennen de charmante huisjes en luisteren geboeid naar de verhalen over hoe mensen vroeger leefden en werkten. De kinderen rennen enthousiast langs de verschillende provincies, elk met hun eigen unieke stijl van huisjes. Onderweg komen we vaak een dreef tegen waar ze zich kunnen uitleven op een hindernissenparcours. Hun ogen stralen als ze de imposante boerenpaarden zien of het geluk hebben om de herder met zijn schaapjes te ontmoeten.

Elke bezoek aan Bokrijk is voor ons een leerrijke en onvergetelijke ervaring. We genieten van de prachtige wandelingen en de rijke geschiedenis die overal tot leven komt. Dus trek je wandelschoenen aan en dompel je onder in de magie van Bokrijk. 

Veel wandelplezier! 

Liesbeth

 

https://bokrijk.be/nl