Vertrek: Kelchterhoefstraat 3, 3530 Houthalen-Helchteren
Route: Volg het logo van de kikker, ongeveer 2,1 km
Toegankelijkheid: Niet geschikt voor buggy’s en rolstoelen

Vandaag kozen we voor een speelse en avontuurlijke wandeling voor de kinderen, waar ze zich helemaal konden uitleven. En dat hebben ze zeker gedaan! Hun kleren waren na afloop verre van schoon.

Ons avontuur begon op de parkeerplaats en leidde ons al snel naar een prachtige dreef waar het plezier direct van start ging. Hier konden de kinderen muziek maken met natuurlijke elementen, iets wat hen direct in de stemming bracht. Na dit muzikaal intermezzo liepen we verder en ontdekten we een boomhut, waar ze met veel plezier in klommen en speelden.

Iets verderop begon onze wandeling echt het bos in te gaan. Hier stonden allerlei oefeningen op hen te wachten: balanceren op boomstammen en trekken aan dikke takken om te zien wie het sterkste was. Het hoogtepunt was natuurlijk de zandheuvel waar ze van af konden rollen. Voor de eerste keer wandelden ze ook over dikke takken naar het midden van een grote boom. Dit deel van de wandeling vonden ze geweldig en ze waren benieuwd naar wat er nog zou komen.

Na dit avontuur liepen we verder over een breder bospad richting een idyllisch padje over het water. Hier vonden we een bankje waar we even pauzeerden om iets te eten en te drinken. Het rustige water onder ons en de vissen die langs zwommen maakten het tot een perfecte plek om te ontspannen.

Na onze pauze wandelden we verder en ontdekten we een schattig boerderijtje met nog meer spelletjes voor de kinderen. We moesten een vlonderpad oversteken en kwamen toen bij een speeltuin waar de kinderen zich weer volledig uitleefden. Ze vroegen zelfs of ze zich echt vuil mochten maken, wat natuurlijk mocht. Het is tenslotte hun dag om te spelen! Ze vonden een hogere zandberg en rolden er weer met plezier vanaf.

De wandeling was nog niet voorbij en iets verderop kwamen we langs de vijvers. Voordat we deze weg insloegen, hing er een koord in een boom waar de kinderen aan konden zwieren. Zelfs ik probeerde het, hoewel mijn oudste het niet zo leuk vond. Het bleek moeilijker dan gedacht!

Langs het water hingen matten waar de kinderen op konden ‘surfen’ en overlopen. Deze route volgden we tot we weer bij de parkeerplaats uitkwamen. De kinderen hadden de tijd van hun leven en moesten thuis direct onder de douche, want ze waren van top tot teen vies, net als hun kleding die meteen in de was moest.

Geniet van je wandeling!

Liesbeth

 

https://visit.houthalen-helchteren.be/te-doen/wandelen-en-f/wandelen/wandelingen-in-natuurgebied#anchor-kelchterhoef