Vertrekpunt: Weertsedreef 18, 3053 Oud-Heverlee
Afstand: Variabel, afhankelijk van de gekozen route
Toegankelijkheid: Geschikt voor gezinnen en kinderen

Het speelbos Everzwijnenbad, gelegen in het schilderachtige Meerdaalwoud in Oud-Heverlee, biedt een betoverende mix van wandelen en avontuurlijk spelen. Dit bos is de perfecte plek voor kinderen om zich uit te leven en voor volwassenen om te genieten van de natuur.

Onze dag in het Everzwijnenbad begon zonder een vast plan; we lieten ons leiden door ons gevoel en de nieuwsgierigheid van de kinderen. Al snel kwamen we een grote houten slang tegen, een uitdaging die de kinderen enthousiast aangingen. Ze klauterden erover, zowel zittend als lopend, wat behoorlijk spannend was op de ongelijke stammen.

Na dit avontuur vonden we een touw dat tussen de bomen hing. Hier konden de kinderen naar hartenlust aan slingeren, hun gelach weerklonk door het bos. Verderop stuitten we op een dikke boomstam die tegen een andere leunde, bezaaid met oneffenheden, wat het een ideale klimboom maakte. De kinderen daagden elkaar uit om te zien wie het hoogste durfde te klimmen.

Een van de spannendste momenten was het balanceren over een boomstam die een kleine afgrond overspande. Gelukkig waren er netten gespannen om eventuele valpartijen te voorkomen. Na deze spannende oversteek wandelden we onder de boomstam door en ontdekten we reusachtige boomwortels die tegen een bergwand groeiden. De kinderen konden niet weerstaan en klommen erop, gebruik makend van de wortels als natuurlijke zitplaatsen.

Onderweg kwamen we ook een groot mikado-spel tegen, evenals diverse klimpalen die uitnodigden tot nog meer avonturen. Het speelbos bleek een schatkamer vol vermaak en uitdaging te zijn.

Onze dag in Everzwijnenbad was ronduit geweldig. Het bos biedt niet alleen fysieke uitdagingen voor de kinderen, maar ook talloze mogelijkheden voor fantasierijk spel en exploratie. We verlieten het bos met blije gezichten en een schat aan mooie herinneringen.

Veel wandel- en speelplezier gewenst!

Liesbeth

 

https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/speelbos-everzwijnbad/bf1c228b-11dc-448f-84e5-0d80ad1f6a9b