Vertrekpunt: Onthaalpoort De Torenvalk, Naamsesteenweg 72 in Blanden (Oud-Heverlee)
Afstand: Net geen 2 km
Toegankelijkheid: Geschikt voor jong en oud 

 

Op een zonovergoten dag in Oud-Heverlee begon ons avontuur in het betoverende Meerdaalwoud. We parkeerden onze auto en liepen verwachtingsvol naar de uitkijktoren, waar ons multimovepad-avontuur zou beginnen. Deze wandeling maakten we op dezelfde dag als onze tocht naar het Everzwijnebad, waardoor het een dag vol verrassingen werd. 

Bij de uitkijktoren aangekomen, kon ons avontuur echt van start gaan. We beklommen de toren en werden beloond met een prachtig uitzicht over het hele multimovepad. Tot onze verrassing bood de toren meer dan alleen een mooi uitzicht: kinderen konden balanceren op boomstammen en door tunnels kruipen, wat zorgde voor  plezier en uitdaging. De informatieve borden over de lokale flora en fauna maakten de ervaring nog leerzamer. 

Boven in de toren konden we het volledige multimovepad overzien en kregen we op borden uitleg over de verschillende spelelementen die we onderweg zouden tegenkomen. Toen we klaar waren om naar beneden te gaan, vonden de kinderen een glijbaan die hen met veel plezier naar beneden bracht, terwijl wij volwassenen de trap namen. 

Vanaf de toren vervolgden we onze weg over het verharde pad, dat ons langs allerlei leuke speelmogelijkheden leidde. De kinderen genoten van de klim- en stappalen, schommels, evenwichtsbalken en nog veel meer. Een reuzekatapult trok direct hun aandacht en zorgde voor uitgelaten pret. 

Onderweg kwamen we ook prachtige houten dieren tegen, waar de kinderen natuurlijk op moesten zitten. Boven op een heuvel stond een hoge paal met een uitgesneden uil, een perfecte plek om even stil te staan en het mooie uitzicht te bewonderen. De klim naar boven was de moeite meer dan waard. 

Na een paar uur vol spel, plezier en natuurbelevenis, was het tijd om huiswaarts te keren. We wandelden terug naar de auto, moe maar voldaan van een dag vol avontuur. 

Ik wens iedereen veel wandelplezier op het Multimovepad! 

Liefs, Liesbeth