Vertrekpunt: Neerharenweg 12
3620 Lanaken
Route: Kabouterpad, 3 km
Toegankelijkheid: Buggy- en rolstoelvriendelijk

Stap binnen in een wereld vol magie en avontuur bij Pietersheim, gelegen in het prachtige Nationaal Park Hoge Kempen. Hier vind je een scala aan activiteiten die jong en oud zullen betoveren. Van de historische Waterburcht tot de gezellige kinderboerderij en de ruime buitenspeeltuin, er is voor ieder wat wils.

De Waterburcht is een must-see voor liefhebbers van geschiedenis. Via een zwevende loopbrug stap je rechtstreeks de middeleeuwen binnen. Het is een fascinerende plek waar je het verleden echt kunt voelen.

Onze avontuurlijke dag begon echter op het Kabouterpad, een wandeling van 3 kilometer – of zo’n 40.000 kaboutervoetjes – langs de speeltuin, door de bossen en voorbij de kinderboerderij. Bij het kantoortje kochten we schattige kaboutermutsen, perfect om ons in de sfeer te brengen. Na een vrolijke foto bij de eerste paddenstoel begonnen we aan onze tocht.

Onze eerste stop was de speeltuin, waar de kinderen direct vol enthousiasme gingen spelen. Daarna vervolgden we onze weg over een breed pad dat ons naar allerlei leuke opdrachtjes leidde. We ontdekten kleine kabouterhuisjes in de bomen, knuffelden met dikke bomen, en knutselden met takjes en blaadjes die we op de grond vonden. De kinderen maakten muziek met natuurelementen en droomden weg in de serene rust van het bos.

Na deze betoverende wandeling brachten we een bezoek aan de kinderboerderij. We bewonderden kippen, konijnen en een verscheidenheid aan andere kleine dieren. Buiten genoten we van de geitjes, paardjes en ezels die vrolijk rondliepen.

Onze dag bij Pietersheim was een perfecte mix van avontuur, leren en ontspannen. Het is een plek waar je de hectiek van het dagelijks leven achter je laat en volledig opgaat in de natuurlijke schoonheid en rust.

Veel wandelplezier!

Liesbeth

 

https://www.visitlimburg.be/nl/wat-te-doen/kabouterwandeling