Vertrek:
Puyenbrug 1a,
9185 Wachtebeke

Afstand: Diverse afstanden mogelijk
Toegankelijkheid: Rolstoel- en buggyvriendelijk

Domein Puyenbroeck is dé plek voor een dag vol activiteiten en plezier. Of je nu zin hebt in een verfrissende duik in het zwembad, een ritje in de roeiboot, of je kinderen wilt laten spelen in de uitgebreide speeltuin, hier is voor elk wat wils.

Wij kozen ervoor om te wandelen, en Puyenbroeck biedt hiervoor prachtige routes, geschikt voor zowel kleine stappers als fervente kilometervreters. Bij het bezoekerscentrum kun je wandelkaartjes krijgen die je door het hele domein leiden. Wij besloten echter om ons eigen pad te volgen en combineerden verschillende wandelroutes voor een unieke ervaring.

Onze wandeling bracht ons eerst langs een speelveld waar de kinderen konden klimmen en klauteren op heuvels en door wilgentunnels renden. Daarna maakten we een stop bij de speeltuin, waar de kinderen zich volop amuseerden en wij even konden ontspannen.

We vervolgden onze tocht over de schone, goed onderhouden wandelpaden en kwamen terecht in een schilderachtig landschapspark met prachtig gesnoeide hagen en kunstzinnige beelden. Vervolgens liepen we over een indrukwekkende hangbrug en bezochten we de kinderboerderij, een absolute hit bij de kleintjes.

Een van de hoogtepunten was het blote voetenpad, een zintuiglijke ervaring die jong en oud verraste. We staken een vijver over met een vlot, wat een spannend avontuur bleek te zijn, en eindigden onze dag met een tochtje op de waterfiets, waarbij nieuwsgierige eenden ons kwamen begroeten.

Elke stap in Puyenbroeck is een nieuwe ontdekking, en deze veelzijdige wandeling heeft ons een dag vol plezier en mooie herinneringen bezorgd.

Veel wandelplezier!

Liesbeth

https://oost-vlaanderen.be/ontspannen/recreatiedomeinen/puyenbroeck.html

 

https://oost-vlaanderen.be/ontspannen/recreatiedomeinen/puyenbroeck/ontspannen/wandelen.html