Vertrekpunt: Keizershoek, Moerbeke (parking 1)
Afstand: A.S. Adventure Route – 4.1 km
Toegankelijkheid: Terreinbuggy vriendelijk, honden niet toegestaan

Het was een dag waarop de weersvoorspellingen regen aangekondigd, dus we trokken goed voorbereid naar het Heidebos. Dit prachtige natuurgebied ligt op de grens van Meetjesland en het Waasland. Dankzij onze verblijf bij Fretime Travelling konden we deze buurt verder verkennen, en zo kozen we een mooie wandelroute in de omgeving.

Begin van de Reis

We starten onze wandeling vanaf parking 1 in Moerbeke. Met een goedgevulde picknickmand en onze regenjassen bij de hand, begonnen we aan ons avontuur. Het pad leidde ons al snel door een bos, waar de rust ons meteen omarmde.

Onderweg kwamen we een omgevallen boom tegen die een prachtig fotomoment bood. De boom lag schuin en het leek alsof we hem tegenhielden om niet te vallen – een perfecte gelegenheid voor een speelse foto. Verderop vonden we een stevige klimboom die, ondanks de vochtigheid, de kinderen uitdaagde om erin te klimmen en hun klimvaardigheden te tonen.

Ontmoeting met de Galloways

Na een tijdje bereikten we een poortje met een bordje dat aangaf dat we het domein van de Galloways betraden. Deze majestueuze runderen met hun imposante horens maakten het extra spannend voor de kinderen. Hoewel we hoopten ze van dichtbij te zien, bleven de dieren deze keer verborgen. Misschien maar goed ook, want een beetje spanning kan geen kwaad!

Terugkeer en Regen

Nadat we het domein van de Galloways hadden verlaten, liepen we weer op een breed pad dat ons langs bos en heide terug naar de parkeerplaats leidde. Net op tijd, want de eerste regendruppels begonnen te vallen. Gelukkig hadden we onze regenjassen bij ons en kon de regen de pret niet drukken.

Het Heidebos bood ons een heerlijke combinatie van natuur, avontuur en rust. Ondanks het wisselvallige weer was het een perfecte dag om de schoonheid van dit gebied te ontdekken.

Veel wandelplezier!

Liesbeth

https://www.heidebos.be/area_heidebos

https://fretimetravelling.be/