Wandelsport Vlaanderen organiseert in het voorjaar van 2024 het wandelevent Vlaanderen Wandelt.

Het concept is heel eenvoudig. Vlaanderen massaal aan het wandelen krijgen. Vanuit 5 unieke Vlaamse steden/gemeenten wordt een laagdrempelig, wandelactiviteit voor jong en minder jong opgezet, waarbij iedereen met volle teugen de schoonheid van onze Vlaamse achtertuin kan (her)ontdekken.

5 unieke locaties in VLAANDEREN
Vanuit vijf unieke Vlaamse steden/gemeenten wordt een wandelactiviteit opgezet door lokale wandelclubs, waarbij iedereen de schoonheid van hun eigen achtertuin kan (her)ontdekken.

Beleving / diverse omlopen
Voor jong en minder jong, iedereen is van harte welkom op Vlaanderen Wandelt 2024. Vanuit iedere locatie heb je een keuze uit een rustige wandeling of een stevige lange wandeling. De kleinste afstand leent zich uitstekend tot jonge families. Onderweg en bij de finish is er randanimatie.

Hoe kan je deelnemen?
Om deel te nemen aan Vlaanderen Wandelt hoef je geen lid te zijn van een wandelclub of Wandelsport Vlaanderen vzw. Jong en minder jong, kleine of grote gezinnen, occasionele wandelaars of fervente hikers iedereen is van harte welkom. Kies uit de vijf locaties je favoriete stad of gemeente. De dag zelf begeef je je naar de aangeduide startlocatie om definitief in te schrijven en te betalen. Na inschrijving hoef je enkel nog de bewegwijzerde afstand van je keuze te volgen. Vaak kom je voorbij plaatsen waar je het bestaan niet van kent, zelfs heel dichtbij in je eigen buurt.

INSCHRIJVING *
• Leden van een erkende wandelsportfederatie € 1,5
• Niet-leden betalen € 3,0
• Kinderen -12 jaar zijn gratis
Inschrijven kan op vrije basis tussen 7.00u & 15.00u
* Met uitzondering van de lange afstanden

Schattenzoektocht

In nauwe samenwerking met Wandelsport Vlaanderen zijn wij trots om de schattenzoektochten te mogen organiseren. Elke zoektocht wordt zorgvuldig op maat gemaakt, afgestemd op de unieke kenmerken van de locatie, zodat de kinderen een onvergetelijke ervaring beleven te midden van prachtige omgevingen.

Tijdens deze avontuurlijke tochten krijgen de kinderen niet alleen de kans om hun speurvaardigheden te ontwikkelen, maar ook om de betoverende wereld van wandelen te ontdekken. Aan het einde van de zoektocht wacht er een speciaal aandenken op de jonge deelnemers, als beloning voor het succesvol volbrengen van de opdrachten. Dit aandenken fungeert als een tastbare herinnering aan hun prestaties en deelname aan dit boeiende evenement.

Naast de spannende schattenzoektochten bieden we nog een extra dosis plezier aan de kinderen. Ons getalenteerde team staat paraat om de jonge avonturiers te voorzien van levendige en fantasierijke grime en tattoos.

Wij zijn ervan overtuigd dat schattenzoektochten niet alleen een stimulerende activiteit is voor de jeugd, maar ook een gelegenheid biedt voor gezinnen om samen quality time door te brengen in de buitenlucht. Met onze op maat gemaakte schattenzoektochten en creatieve grime-sessies streven we ernaar om een positieve en blijvende indruk achter te laten op de jonge deelnemers, waarbij we het plezier van wandelen en ontdekken centraal stellen.

AGENDA

Aalter 28 april 2024
Sportpark Aalter
Lindestraat 17
9880 Aalter (Oost-Vlaanderen)

Zonnebeke 28 april 2024
OC ’t Zonnerad
Tresoriersstraat 5
8980 Zonnebeke (West-Vlaanderen)

As 28 april 2024
De Drieschaar
Schuttenbergstraat 2 bus 3
3665 As (Limburg)

Hekelgem 19 mei 2024
Cultuurzaal Sanderus
Bellestraat 99
1790 Hekelgem (Vlaams-Brabant)

Onze partners: