Vertrekpunt: Ossenwegstraat 70, 3440 Zoutleeuw
Afstand: Diverse routes mogelijk
Toegankelijkheid: Buggy- en rolstoelvriendelijk

Ons avontuur begon op de parkeerplaats, waar we meteen langs een uitnodigende speeltuin kwamen. We beloofden de kinderen dat ze na de wandeling volop zouden kunnen spelen, en tot onze verbazing vroegen ze tijdens de wandeling geen enkele keer om terug te keren naar de speeltuin. Er was namelijk zoveel te zien en te beleven!

De Eerste Ontmoetingen

We startten onze route langs een kleine vijver. Hier lag een oude boot, die niet meer in gebruik was. De kinderen klommen erin en deden alsof ze aan het roeien waren, terwijl wij genoten van het schouwspel van kikkers die in de vijver zwommen en kwaakten. Het brede pad leidde ons verder langs een schilderachtige route, met bankjes waar we even konden uitrusten en genieten van de vogelzang en het gekwaak van de eenden. We hadden het geluk om in het broedseizoen te komen, waardoor we veel verschillende vogels konden spotten.

Een Betoverende Wandeling

Aan het einde van het brede pad kwamen we op een smaller pad dat ons langs een bivakzone voerde. Dit gebied leek ideaal voor meerdaagse trektochten en bood een serene plek om te dromen in de natuur. Even verderop zagen we een uitkijkhuisje midden in het water. We liepen over een houten bruggetje om er te komen en genoten daar van het uitzicht en de rust.

Vervolgens wandelden we langs een weiland, waarna het pad ons weer langs het water leidde. Het uitzicht op het gebouw aan de overkant van de vijver, met vogels op palen in het water, was adembenemend. Een vlonderpad leidde ons door het riet, terwijl de vogelgeluiden ons constant begeleidden.

Het Hoogtepunt

De wandeling eindigde bij een uitkijktoren, van waar we een prachtig overzicht hadden over de vijvers van het domein. We namen de tijd om van het uitzicht te genieten en de schoonheid van de natuur in ons op te nemen.

Speeltijd en Afsluiting

Na deze verrijkende wandeling genoten we van een drankje en lieten we de kinderen in de speeltuin spelen. Moe maar voldaan keerden we uiteindelijk huiswaarts.

Veel wandelplezier!

Liesbeth

https://www.vlaamsbrabant.be/nl/vrije-tijd-en-toerisme/provinciedomein-het-vinne-zoutleeuw#toc-0–0

https://www.bivakzone.be/het-vinne.html