Op een frisse lentedag, aangemoedigd door mijn dochter Femke, besloten we ons te wagen aan de blauwe wandelroute van Herkenrode. Dit pad, bekend om zijn ruigere terrein, is niet geschikt voor buggy’s en laarzen waren aanbevolen. Gewapend met onze stevige wandelschoenen, begonnen we vol goede moed aan ons avontuur.

Vanaf de parkeerplaats volgden we het brede pad dat ons door het landschap zou leiden. Al snel bereikten we een kruispunt waar de routeaanwijzingen ons in drie verschillende richtingen stuurden. De verwarring was groot! Met een groep van vijf kinderen, variërend van vier tot veertien jaar oud, wil je absoluut niet de weg kwijtraken. Na een korte discussie besloten we de hulp in te roepen van een voorbijganger. “Rechtdoor,” bevestigde hij, al waren we nog steeds niet helemaal zeker van onze zaak.

Gelukkig, na enige tijd en een ontmoeting met een andere wandelaar, werden onze twijfels weggenomen en konden we onze tocht voortzetten. Bij een bankje, waar we even pauzeerden voor een drankje en een fotosessie, vonden we een bevestiging dat we nog steeds op het juiste pad zaten. Het landschap veranderde van uitgestrekte bossen naar velden bedekt met plastic, bescherming voor de aspergegewassen die eronder groeiden.

Terwijl we verder liepen tussen de velden, kwam in de verte de abdij van Herkenrode in zicht, een teken dat we nog steeds op de juiste route waren. Het was fascinerend om seizoenarbeiders te zien werken en te observeren hoe asperges geoogst werden – een primeur voor ons allemaal.

De wandeling eindigde waar hij begon, bij ons startpunt op het domein van Herkenrode. Hoewel de wandeling niet geheel voldeed aan onze verwachtingen, was het toch een verrijkende ervaring die ons dichter bij de natuur bracht en ons een glimp bood van de landelijke bedrijvigheid.

Soms zijn het juist de onverwachte lessen en uitzichten die een wandeling memorabel maken, en ondanks enkele verwarring onderweg, hebben we genoten van elke stap die we samen zetten in de prachtige omgeving van Herkenrode.

Veel wandelplezier!

Liesbeth